gekoppelde sloten
Spread the love

Wij leven in een wereld waarin alles, van de koelkast tot de auto, via het internet met elkaar verbonden is en de slotsector vormt daarop geen uitzondering.

De afgelopen jaren zijn er talrijke modellen van gekoppelde sloten op de markt verschenen en binnen de komende vijf jaar zou dit beveiligingssysteem wel eens gemeengoed kunnen worden onder alle technologieliefhebbers.

Dus, als u zich laat verleiden tot de installatie van een aangesloten slot in Lyon, komt onze slotenmaker uit Lyon bij u thuis om u te adviseren en u een gratis offerte op maat te geven.

Punten om te overwegen:

Voordat u een aangesloten slot laat installeren door uw slotenmaker in Lyon, moet u bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen.

Niet alle aangesloten sloten zijn hetzelfde – protocollen, ontgrendelingsmethoden, enz.

Hoe wilt u dat uw slot verbinding maakt met het internet of uw telefoon?

Er worden verschillende verbindingsnormen gebruikt voor aangesloten sloten – zoals voor elk “smart home”-apparaat.

De meeste maken gebruik van verschillende standaarden om verbinding te maken met uw telefoon en andere toestellen, maar u moet dit controleren voor u tot aankoop overgaat.

De eerste en wellicht meest gangbare standaard is Bluetooth. Dit is gebruikelijk omdat het niet veel stroom verbruikt, vooral vergeleken met Wi-Fi. Dit is belangrijk om te overwegen, aangezien de meeste aangesloten sloten op batterijen werken.

Bluetooth werkt echter alleen binnen een bepaalde afstand. Dus als je niet in de buurt van je slot bent, kun je het niet vergrendelen of ontgrendelen. Het goede van Bluetooth is echter dat u geen andere hub nodig hebt om het te gebruiken.

De derde en laatste gemeenschappelijke norm is Wi-Fi. Dit is gewoonlijk als optie verkrijgbaar. In dat geval moet u een apart onderdeel kopen dat op een stopcontact wordt aangesloten en vervolgens de Bluetooth-verbinding van het slot overbrugt naar uw Wi-Fi-netwerk.

Het voordeel is dat je het slot overal kunt bedienen waar je Wi-Fi hebt. Dus als u op vakantie bent en uw vriend moet naar binnen, kunt u de deur op afstand openen.

Hoe open je je slot?

De meeste gekoppelde sloten hebben ook een traditioneel sleutelgat. Als u het niet prettig vindt om 100% op uw slimme slot te vertrouwen, hoeft dat ook niet.

Sommige sloten zijn echter sleutelloos, dus u moet bepalen of u zich daar al dan niet prettig bij voelt.

Natuurlijk gebruiken sommige sloten iets anders dan een sleutelgat – veel sloten hebben bijvoorbeeld een touchpad waarmee u een pincode kunt instellen om ze te ontgrendelen.

Er zijn heel veel mogelijkheden als we kijken naar de mogelijkheden voor het gebruiken van een slot. Jij moet kijken wat het best past bij jouw handigheid. Het zou ook heel goed zijn om te weten welke jij of niet kan gebruiken bij de deur die jij hebt op dat moment. Ga ook na waar zo een deur zou staan met de slot. Omdat er ook gekeken moet worden naar de regenstand die er zal zijn wanneer het regent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.